fre. nov 27th, 2020

Vegetariske diabetesopskrifter

vegetariske-diabetesopskrifter_1.jpg
kombinere vegetarisk

Vegetariske diabetesopskrifter

Oplev, hvor let det er at skifte sukker ud i vegetariske opskrifter på diabetes med sødestof med lavt kalorieindhold.

Måske har du været vegetar, så længe du kan huske, og derefter udviklet type 2-diabetes som voksen. Eller måske fik du en diagnose af type 1-diabetes som barn og besluttede i dine teenageår at blive vegetar. Uanset hvad, hvis dette beskriver dig eller nogen, du kender, kan du undre dig over, om det er muligt at kombinere en vegetarisk diæt med en til at håndtere diabetes.

Det enkle svar er ja, vegetariske måltider og diæter er kompatible, og begge kan være en del af en sund livsstil.

Målet for enhver diæt er at imødekomme dine personlige ernæringsmæssige behov, men der er utallige måder at gøre det baseret på hvad der er tilgængeligt, overkommeligt og acceptabelt for dig. Vegetarer, der kun spiser pizza og pommes frites, tager ikke de bedst mulige valg for at imødekomme deres behov. Mennesker med diabetes, der aldrig spiser frugt eller fuldkorn, er det heller ikke.

Vegetariske måltider og diabetes

Det første skridt til at kombinere en vegetarisk diæt med en diæt med diabetes er at lave en liste over de fødevarer fra hver fødevaregruppe, som du kan lide og vil spise, og som du nemt kan købe og tilberede. Den største forskel for en vegetar (sammenlignet med en der ikke er vegetar) vil være i Protein Foods Group. En vegetarisk liste vil omfatte plantebaserede proteinkilder såsom bønner, ærter, linser, sojabaserede køderstatninger, nødder, nøddesmør og frø i stedet for oksekød, svinekød, lam, fjerkræ og fisk. Æg, mælk, ost og yoghurt kan være yderligere proteinkilder for vegetarer, der vælger at inkludere disse fødevarer.

LÆS  Debunking Myter er sikker

Valg fra hver af de andre fødevaregrupper – Frugt, grøntsager, korn, mejeri og olier – er de samme for vegetarer, “kødespisere” og personer med diabetes. Fokus for dem alle bør være at få den bedste kvalitet og variation af fødevarer i kosten som muligt og spise dem i den rigtige hyppighed og serveringsstørrelse. Det kan betyde at have to dåse ferskenhalver pakket i naturlige juice, når friske ferskner ikke er i sæsonen, blande en kop spiraliseret zucchini squash med en kop spaghetti for at reducere kulhydratindholdet i et måltid eller tilsætte en pose frosne edamame (sojabønner) ) til en dåse grøntsagssuppe for at øge proteinet i hver portion.

Hvis du undrer dig over, hvor meget honning, melasse og andet tilsat sukker, en vegetarisk diæt til diabetes kan indeholde, er svaret det samme som for enhver anden sund person – mindre end 12 teskefulde om dagen for en 2000 kaloridiet. Denne anbefaling er baseret på de seneste diætretningslinjer for amerikanere, hvor staten tilføjede sukkerarter skal være mindre end 10% af de samlede kalorier, uanset om du spiser kød eller ikke!

Reduktion af tilsat sukker i kosten er vigtigt for alle, da mange af de fødevarer og drikkevarer, der er tilsat sukker findes i, kan fortrænge andre fødevarer, der leverer essentielle næringsstoffer. Kalorierne fra disse sukkerarter kan også bidrage til vægtøgning. Dette er lige så sandt for mennesker, der ikke har diabetes som dem, der gør. Brug af sødestoffer med lavt kalorieindhold, såsom ® No Calorie Sweetener Products, kan hjælpe med at reducere tilsat sukker i kosten uden at opgive den søde smag, der gør så mange fødevarer og drikkevarer sjovere.

LÆS  Sukker eller mærkesødemiddel (sucralose)

For at vise dig nogle mulige muligheder, når du kombinerer en diabetisk diæt med en vegetarisk diæt, har jeg sammensat nogle ideer til måltiderne nedenfor ved hjælp af “Diabetesvenlige” opskrifter, der findes i ® Brand-opskriftsfilerne. Det er naturligvis ikke nødvendigt kun at bruge opskrifter, der er specielt designet til diabetes, eller, for den sags skyld, kun dem, der er udviklet til vegetarer. Næsten enhver opskrift kan finjusteres for at få det til at fungere til begge formål. Bemærk, hvis du har diabetes, er det vigtigt at kontakte din sundhedsudbyder for at bestemme din personlige måltidsplan og justere disse opskrifter, måltidskombinationer og portioner i overensstemmelse hermed.

tilsat sukker

* Til dette formål kan de vegetariske retter her omfatte mejeri, æg og fisk.

Morgenmad

Orange yoghurtmuffin og banan-jordnøddesjokoladesmoothie

Havrekli pandekager toppet med blandet bærsyltetøj

Banan valnød havregryn og frosset mandel cappuccino

Frokost

Bean & Cheese Burrito toppet med Southwest Citrus Salsa

Veggie burger toppet med mos avocado, rødløg og tomat på hele hvede rulle med rå broccoli salat

Minestrone suppe med sød rød peberhummus og hele hvedeknækkere

Ingefær nudelsalat kastet med veggie kyllingestrimler og toppet med ristede jordnødder

vegetarisk diæt

Aftensmad

Tempeh og vegetabilske omrøring med Teriyaki-sauce serveret over brun ris.

Sort bønne chili med hjertelige majskager

Tofu “steaks” grillet og kogt med sød og røgende grillsauce og en side af Corn Relish

Vegetarisk “Bolognese” -sauce over spaghetti squash

Snacks

Sød og krydret snackblanding

Veggie Muffins

Udhulet rød peber fyldt med Three Bean Salad

Chokolade Yoghurt Pops

Jeg er blevet kompenseret for min tid af Heartland Food Products Group, producenten af ® sødestofprodukter. Alle udsagn og udtalelser er mine egne. Jeg har lovet at blogge med integritet og hævde, at mine læsers og bloggergruppens tillid er meget vigtig for mig.

LÆS  Mindre tilføjet sukkeropskriftsmasse

Robyn Flipse, MS, MA, RDN, “The Everyday RD,” er en forfatter og ernæringskonsulent, der har været leder af ernæringsserviceafdelingen i et stort undervisningshospital og opretholdt en privat praksis, hvor hun leverede diætterapi til enkeltpersoner og familier. Med mere end 30 års erfaring er Robyn motiveret af muligheden for at hjælpe folk med at tage de bedste spisebeslutninger til deres daglige diæt. Hun mener, at valg af, hvad hun skal spise, ikke bør være en daglig kamp og sigter mod at adskille fakta fra fiktion, så du kan nyde at spise godt.