søn. nov 29th, 2020

Sukker eller mærkesødemiddel (sucralose)

sukker-eller-mrkesdemiddel-sucralose_2.jpg
Brand Sweetener sucralose

Sukker eller ® mærkesødemiddel (sucralose)

Lær om forskellene og lighederne mellem ® Brand Sweetener (sucralose) og sukker fra den registrerede diætist Robyn Flipse.

Jeg er blevet kompenseret for min tid af McNeil Nutritionals, LLC, producenten af ® Sweetener Products. Alle udsagn og udtalelser er mine egne. Jeg har lovet at blogge med integritet og hævde, at mine læsers og bloggergruppens tillid er meget vigtig for mig.

At være en registreret diætist er sommetider som at være dommer. Jeg har lyst til det, hver gang nogen beder mig om at fortælle dem, hvad der er bedre, “® Brand Sweetener (sucralose) eller sukker?”

Da spisning ikke er en sport, hvor dommeropkald skal foretages ”on-the-fly”, stoler jeg på videnskaben om disse to sødestoffer for at hjælpe mine klienter med at bestemme selv, hvilken en skal bruge. Det resulterer i et vindende opkald hver gang!

Brand Sweetener sucralose

Hvordan fremstilles ® Brand Sweetener?

Sucralose er navnet på den sødende ingrediens, der findes i alle ® sødemidler. Det fremstilles ved hjælp af en proces, der starter med sukker (saccharose) og omdanner den til et ikke-kalorie, sødestof uden kulhydrat.

Multistep-processen inkluderer udskiftning af 3 hydrogen-oxygen-grupper på saccharosemolekylet med 3 chloratomer (se illustration nedenfor). Klor er en naturlig bestanddel af salt og findes i mange almindelige fødevarer, såsom salat, tomater og jordnøddesmør. Klor er også en del af mere komplekse molekyler, der naturligt findes i linser, ærter, kartofler og andre fødevarer. Du kan finde ud af mere om sucralose og klor i denne blog af Sue Taylor, “® Brand Sweetener (sucralose) Fact vs Fiction: Clearing Up Confusion about Chlorine.”

LÆS  Opskrifter med mindre tilsat sukker

Kloratomerne i sucralose forhindrer molekylet i at nedbrydes i den menneskelige krop for energi, så det har ikke nogen kalorieværdi for os. Denne ændring forhindrer dog ikke sucralose i at aktivere smagsløgene på vores tunger, der sender et sødt signal til vores hjerner, ligesom sukker gør.

Når vi spiser eller drikker noget sødet med ® Brand Sweetener (sucralose), passerer det meste af sucralose gennem vores krop og fjernes. Den lille mængde, der absorberes, udskilles i urinen, så ingen af dem ophobes i vores kroppe.

eller mærkesødemiddel sucralose

Hvordan fremstilles sukker?

Nu hvor du ved, hvordan sucralose fremstilles, vil du måske også vide, hvordan sukker fremstilles, da det er her, det hele begynder. Almindeligt bordsukker kommer fra enten sukkerrør, som faktisk er et højt græs eller sukkerroer. Begge planter gennemgår en proces, når den først er høstet for at fremstille hvidt granuleret sukker.

Trinene til fremstilling af sukker fra sukkerrør starter ved at trykke på stokkene for at udtrække væsken, og derefter koges væsken for at fordampe noget af vandet til en tykk sirup. Når siruppen først begynder at danne krystaller, spindes de i en centrifuge for at adskille dem fra enhver resterende væske. Krystallerne behandles derefter for at fjerne eventuelle resterende urenheder og farvelægge dem. Disse sidste trin gentages flere gange, indtil krystallerne er rene hvide.

® Brand Sweetener (sucralose) eller sukker; Hvad vil det være for dig?

En af de vigtigste beslutninger, vi får for at tage hver dag, er, hvilke fødevarer vi spiser til en nærende og afbalanceret diæt. Enten ® Sødesteprodukter eller sukker kan tilføje lidt sødme, men ® Sødestoffer kan give den sødme, mens du hjælper os med at reducere den mængde tilsat sukker, vi spiser.

LÆS  Måder at begrænse din appetit

Robyn Flipse, MS, MA, RDN, “The Everyday RD,” er en forfatter og ernæringskonsulent, der har været leder af ernæringsserviceafdelingen i et stort undervisningshospital og opretholdt en privat praksis, hvor hun leverede diætterapi til enkeltpersoner og familier. Med mere end 30 års erfaring er Robyn motiveret af muligheden for at hjælpe folk med at tage de bedste spisebeslutninger til deres daglige diæt. Hun mener, at valg af, hvad hun skal spise, ikke bør være en daglig kamp og sigter mod at adskille fakta fra fiktion, så du kan nyde at spise godt.